Kalender

jan
1
tirs
Nytår
jan 1 heldags

Amerikanerne har ikke tradition for at skyde nytåret ind med fyrværkeri som i Europa, men fejrer typisk nytårsaften med familie, venner eller naboer. Nytårsaften på Times Square i New York er en legendarisk begivenhed, hvor den berømte store kugle sænkes ned fra toppen af Times Square, når klokken passerer midnat. En begivenhed, der i adskillige årtier er blevet transmitteret direkte af de store tv-kanaler til resten af nationen

feb
14
tors
Valentines Day
feb 14 heldags

Valentine’s Day – opkaldt efter en kristen martyr – er de senere år også blevet markeret i Danmark. Valentine’s Day er dagen, hvor man værdsætter sin elskede ved at give hende – eller ham – små gaver, typisk blomster eller chokolade.

jul
4
tors
Uafhængighedsdag
jul 4 heldags

Næst efter Thanksgiving er den 4. juli den største amerikanske helligdag, der fejres med gigantiske parader og enorme festfyrværkerier over hele landet. Alle butikker og institutioner er lukket, og der flages intensivt med Stars and Stripes. Dagen markerer som bekendt underskrivningen af den amerikanske uafhængigshedserklæring den 4. juli 1776. I 2010 falder den 4. juli på en søndag. Derfor er mandag 5. juli også en helligdag i USA, hvor offentlige kontorer holder lukket.